Παυλόπουλε, διάβασες;

«Σε μια δημοκρατική χώρα εφαρμόζονται οι νόμοι, προστατεύονται πρωτίστως τα δικαιώματα του ανθρώπου, αλλά εφαρμόζεται ο νόμος. Γιατί αυτό που προέχει είναι η κοινωνική γαλήνη, είναι η δυνατότητα των ανθρώπων να μπορούν να εργάζονται και να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους στο πλαίσιο του νόμου, χωρίς κάποιοι να παραβιάζουν καταχρώμενοι των δικαιωμάτων του ανθρώπου, και την κοινωνική γαλήνη και τη δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Όμορφα το μάθατε το ποιηματάκι σας κύριε Υπουργέ. Η παπαγαλία δεν έχει σώσει ποτέ κανέναν μαθητή από την αμάθεια. Μήπως, πέρα από το να παπαγαλίσετε ένα μάθημα, να το διαβάσετε;

Μάθημα πρώτο: Η δημοκρατία στον τόπο γέννησης της, την Ελλάδα, βρήκε μη- δημοκρατικές εφαρμογές. Δημοκρατία είναι, όπως μας έδειξε ο περασμένος Δεκέμβρης, και η κρατική βια άνευ λόγοu και αιτίας. Είναι μια δημοκρατική επέκταση που θυμίζει μάλλον αυταρχικά καθεστώτα μιας άλλης εποχής.

Μάθημα δεύτερο: Η εφαρμογή των νόμων δεν είναι εξασφαλισμένη στην χώρα μας, γίνεται ανάλογα των περιστάσεων. Άρα δεν ζούμε σε δημοκρατική χωρά.

Μάθημα τρίτο: Στην Ελλάδα τα δικαιώματα ΚΑΠΟΙΩΝ ανθρώπων προστατεύονται μεν, παραβιάζονται τα δικαιώματα ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ δε.

Μάθημα τέταρτο: Προέχει η κοινωνική γαλήνη; Η ποιά;  Προφανώς ζείτε σε μια άλλη Ελλάδα. Εν Ελλάδι, κοινωνική γαλήνη δεν υπάρχει. Τα κοινωνικά προβλήματα αυτού του τόπου δεν αντιμετωπίζονται.

Μη τι άλλο δεν θύμιζε κοινωνική γαλήνη η είσοδος της πολυκατοικίας στην Ασκληπειού 14 την περασμένη Παρασκευή. Πεδίο μάχης θύμιζε. Αυταρχικά καθεστώτα θύμιζε. Εικόνες που δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη δημοκρατία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *