“Μερική” πρόταση για την ανεργία

«Υπάρχουν πολλές χώρες όπου είναι δυνατό να αποφευχθούν οι μαζικές απολύσεις από τις επιχειρήσεις, ακόμη κι αν έχουμε σημαντική μείωση της παραγωγής. Πιστεύουμε πως η γρήγορη και κατηγορηματική προσφυγή σε μαζικές απολύσεις δεν συνιστά την καλύτερη μέθοδο», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Πραγματικά πολύ Προοδευτική σκέψη σε αντίθεση με την πρόταση σας για μερική ανεργία, αξιότιμοι κύριοι των Ανώτατων Θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Ποια είναι η διαφορά με την “πλήρη ανεργία”; Η μερική ανεργία θα δαμάσει την πλήρη ανεργία. Δεν ακούγεται απλά γελοίο, είναι. Ποιο σαΐνι οικονομολόγος το σκέφτηκε αυτό; Να υποθέσω ότι του θέσατε ένα καθαρά θεωρητικό ερώτημα με ιδανικές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, ουτοπικές δηλαδή, και τον αφήσατε μέρες κλεισμένο σε μια καμαρούλα δυο επί τρία. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η καταπληκτή ιδέα.


Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανησυχεί βαθύτατα για τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα φέρει η οικονομική κρίση και την πίεση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Δεν το αμφισβητώ καθόλου, άλλα δεν έπρεπε να το σκεφτεί αυτό λιγουλάκι νωρίτερα, για να μη πω ότι θέματα κοινωνικής πολιτικής θα πρέπει να είναι προτεραιότητα. Τρομάρα σου Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλεις να είσαι και η κοινωνική δύναμη στη παγκόσμια πολιτική σκηνή

One thought on ““Μερική” πρόταση για την ανεργία”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *