Εκλογικοπικάντικα

Σε επιφυλακή. Τόσα κόμματα, ίδια ιστορία. Πανικός των μέσων μαζικής ενημέρωσης, Πολύ φασαρία για το τίποτα, όπως θα έλεγε και ο Shakespeare. Αφήστε τον κόσμο ήσυχο με τα παιδιαρίσματα σας και σοβαρευτείτε. Δεν ξέρω τι σκέφτονται τα αρρωστημένα πολιτικό-κομματικοποιημένα μυαλά.

Picture by grsail

Αρρωστημένα, για τι δεν σκέφτηκαν ότι η οικονομία της χώρας αυτήν τη στιγμή μόνο εκλογές δεν σηκώνει. Θέλετε να μου πείτε δηλαδή, ότι οι κοινωνικά ευαιθητοποιημένοι με ήθος για το κοινό όφελος προτιμούν να σπαταληστούν εκατομμύρια ευρώ σε ένα εκλογικό αγώνα που δεν θα επιφέρει δραστικές αλλαγές πολιτικής, αντί να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να τακτοποιηθεί το ασφαλιστικό, το εκπαιδευτικό…Λέμε τώρα, το τι θα μπορούσε να γίνει αν θα υπήρξε πολιτική θέληση από όλους τους εμπλεκόμενους.

Πολιτική σημαίνει ευθύνη. Αν δεν μπορείτε να την χειριστείτε ούτε επικοινωνιακά, αφήστε το καλύτερα. Αρκετά είδαμε φιλόδοξους καριερίστες και πολυλογάδες επί πολιτικής. Να φύγετε, να πάτε αλλού. Διαφορετικά, παλέψτε το.

Όχι, δεν συμφωνώ με τις πρακτικές της παρούσας κυβέρνησης, αλλά αμφιβάλλω μη σας πω ότι φοβάμαι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα αν αναλάβει η αξιωματική αντιπολίτευση την εξουσία. Εξουσία θα γίνει και αυτή είναι, ως γνωστόν, μαζί με το χρήμα το πιο δυνατό ναρκωτικό. Που να τους λες μετά για κοινωνική πολιτική, για δικαιοσύνη ή την πράσινη ανάπτυξη. Το έχω ξαναπεί, ότι η πολιτική αν θα ήταν τίμιο επάγγελμα δεν θα πρόδιδαν οι υποψήφιοι προς την άσκηση αυτού του επαγγέλματος μονίμως το λειτούργημα της πολιτικής. Όχι, ότι τα μικρότερα κόμματα εντός και εκτός Κοινοβουλίου είναι καλύτερα. Μη γελιέστε. Παντού υπάρχουν πολύ αξιόλογοι άνθρωποι και μη αξιόλογοι.

Περιοριστείτε στις καραμέλες των σχεδιασμών και την διάθεση υλοποίησης αυτών. Αφού αυτό βολεύει και έχει βολέψει γενιές και γενιές τώρα. Δεν δια φέρεται και τόσο από τις προηγούμενες γενιές. Του ανθρώπου η ψυχή είναι μια άβυσσος.

Καλός φίλος μου είπε την εξής σοφή κουβέντα: ” Αν θέλεις να καταλάβεις την πολιτική, μην διαβάζεις εφημερίδες, μην ακούς και μη βλέπεις ειδήσεις, και σκέψου μόνο με καθαρή λογική.”

Παρακαλώ, πάρα πολύ τους ευσυνείδητους πολίτες (μια που τόσοι επικαλούνται αυτήν την ιδιότητα και είναι της μόδας) να σκεφτούν με ή χωρίς εκλογές με καθαρή λογική, μια που τα κομματικά πολύχρωμοι εκπρόσωποι του λαού που ψηφίσαν να τους εκπροσωπήσουν αδυνατούν προς το παρόν (και κατ΄ εξακολούθηση δηλαδής αλλά δεν είναι της παρούσης). Τα σέβη μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *