Εν Αθήναι σκέψεις

Originally uploaded by twinkle-eye

Φθινοπωρινή Αθήνα. Κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Στην ατμοσφαίρα επικρατεί το άρωμα μιας αλλιώτικης εποχής. Λες και σταμάτησε για λίγο ο χρόνος και έψαξε να βρει μια διαφορετική στιγμή για να σταθεί. Παρέα με  διπλό ελληνικό και ήχους απαλής μουσικής τακτοποίηση. Όχι, προσωπικής ζωής, αυτή δεν τακτοποιείται εύκολα. Το δωμάτιο.

Πέντε χρόνια ακαδημαϊκής δημιουργίας. Από την πολιτική θεωρία και την ανάλυση κομματικών και εκλογικών συστημάτων, στην Ευρωπαϊκή πολιτική και την διπλωματία. Ακόμα και ένα παλιό σημειωματάριο γεμάτο όνειρα, κρυφές επιθυμίες. Κάποια πράγματα δεν έχουν αλλάξει από τότε που έγγραφα ερωτικές επιστολές. Γαμώ το ρομαντισμό μου γαμώ! Άντε και κάτι τελευταίες κούτες και πύργοι βιβλίων να ανέβουν στα νέα ράφια της ντουλάπας.

Άδειασε το πάτωμα. Έφυγε ένα βάρος από το παρελθόν. Πρόχειρα σε απόσταση αναπνοής, τα βιβλία για design, την χρήση του λόγου, επικοινωνία  και λογοτεχνία. Να και τα αποκτήματα από το ταξίδι μου στο Λονδίνο. Πάλι καλά που έκανα αυτό ταξίδι για να ξεφύγει λίγο το μυαλουδάκι μου.

Όλα θα μπουν σε μια τάξη. Κοντά είμαι. Λίγο ακόμα. Χθες ήρθαν καλοί φίλοι να υποστηρίξουν τις δημιουργικές μου τρέλες. Η ζωή είναι μικρή, πολύ μικρή για να μην κάνεις αυτές τις τρέλες.

Χθες, οι τρέλες, είχαν άρωμα μήλου και γεύση σοκολάτας με κρασί. Καλά ήταν. Πάμε στο επόμενο βήμα στην παρτίδα σκάκι της ζωής. Ο απέναντι παίζει άμυνα ενώ δεν έχω επιτεθεί καν, αντίθετα έχω αποσυρθεί. Άστον, μήπως επιτεθεί επιτέλους ο ίδιος, μήπως και δει πέρα από την ευκαιρία και την επιλογή της.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *