Μπιρμπιλομάτικες απορίες

Δήλωση συναδέλφου σήμερα: Όσο λιγότερο εκφραστικά μάτια έχει μια κοπέλα τόσο λιγότερο τρελή είναι.

Σηκώνω φρύδι. Δηλαδής αν είναι μπιρμπιλομάτα η γυναίκα είναι τρελή;

Picture by Ranoush. via Flickr

Ότι είμαι δηλωμένη τρελή για δέσιμο, δεν μας απασχολεί τώρα καθόλου. Θα παραλείψω το γεγονός ότι υπάρχουν στιγμές που το βλέμμα σκοτώνει με την καλή και την κακή του έννοια. Συνδυάζεται ενίοτε και με σηκωμένο το ένα φρύδι, τότε είναι συνδυασμός που υποδηλώνει βαθιά σοφιστικέ σκέψη του στυλ “Τι με λες τώρα ρε φίλε”.

Η τρέλα καθεαυτή με το μπιρμπιλικά εκφραστικό το μάτι όπως συνδέονται ακριβώς; Να μου το πείτε βρε παιδιά.

Κάναμε κοτζάμ laser για να απελευθερώσουμε το πρασινογαλάζιο μάτι να, με το συμπάθιον, από φακούς και γυαλιά. Πω,πω, θυμήθηκα τώρα την τελευταία φορά που ένα σχόλιο για τα μάτια μου με άφησε άφωνη (Ναι, μπορεί να συμβεί και αυτό), για να μη σας πω ότι μουθ έκοψε την ανάσα. (Όχι, δεν έπαθα κάτι κακό, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Αν δεν θα ήταν πραγματικότητα αυτή η σκήνη, θα ήταν σκηνή σε ταινία, μόνο αυτό σας λέω)

Σήμερα είναι η μέρα των μεγάλων ερωτήσεων. Να μου πει και κάποιος πως συνδυάζεται το εκφραστικό μάτι με το χαρακτηριστικό έξυπνη/ μη- χαζή;

…Είναι γνωστό ότι μερικοί άντρες τις προτιμούν χαζές. Αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιπες είναι τρελές. Plain FUD

Quote by @keramida

Με έχει πιάσει το άκρως φιλοσοφικό μου περί ματιών τελώς πάντων και ρωτώ. Θα μου πει κανείς;

5 thoughts on “Μπιρμπιλομάτικες απορίες”

  1. Από παλιά οι άνθρωποι έχουμε παρατηρήσει ότι ορισμένες φορές το να μην είναι εκφραστικά τα μάτια κάποιου και να κοιτάνε με απάθεια το άπειρο σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να το ‘χει χάσει εντελώς ή να είναι λίγο αργόστροφος/-η.

    Επειδή επίσης, ίσως και λόγω εξελικτικού πλεονεκτήματος, μας αρέσει να βλέπουμε “patterns” παντού, ήταν εύκολο το λογικό άλμα από το “ορισμένες φορές ανέκφραστο μάτι = λιγότερη εξυπνάδα” στο “εκφραστικό μάτι = μεγαλύτερη εξυπνάδα”. Το λογικό σφάλμα είναι, βέβαια, ότι μπορεί κάποιος/-α να μην έχει εκφραστικά μάτια και για οποιοδήποτε άλλο λόγο, π.χ. επειδή ήπιε λίγο παραπάνω το βράδυ και έχει ακόμα ένα hang-over από ‘δω ως τη Μποτσβάνα ρε παιδί μου ή επειδή, ξέρω γω, έτσι είναι φτιαγμένο το μάτι του, πως να γίνει τώρα.

    Πολλές φορές είναι αδικία να είμαστε έρμαια των πρώτων εντυπώσεών μας κι είναι κακό που η εμφάνιση κάποιου μας προδιαθέτει τόσο έντονα. Άντε να καταπνίξεις όμως ένστικτα μερικών εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων, τα οποία ένστικτα, εδώ που τα λέμε, παίζει και να έχουν τις ρίζες τους σε μια μέρα που κάποιος ή κάποια γούρλωσε το μάτι για να προειδοποιήσει τον άλλο ότι “μεγάλε, τώρα τρέξε γιατί αλλιώς τη βάψαμε από την τίγρη που μπουσουλάει εκεί, πίσω σου…”

  2. @keramida …ή τέχα να σωθείς από τα μπιρμπίλικα μάτια του τρίτου ματίου που όταν σηκώνει φρύδι μάλλον κάτι σκέφτεται…Τα σέβη μου και ευχαριστώ πολύ πολύ για το σχόλιο. 🙂

  3. Sorry, αλλά — ο συνάδελφός σου

    Εντάξει, άστοχο αυτό που είπε εννούσα. Μην παρεξηγηθώ…

  4. @hplusk Σε παρακαλώ να μην εκφράζεσαι με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε αυτό τον χώρο. Δεν γνωρίζεις τον άνθρωπο και δεν το είπε με άσχημο υπονοούμενο αλλά περισσότερο για πλάκα, όπως και για πλάκα έγγραψα. Μπορεί να εννοούσε ότι οι κυρίες με εκφραστικά μάτια να διακρίνονται συνήθως και από μια έντονη προσωπικότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *