Περιπλέκοντας την απλότητα

Picture by mrhayata

Το Sex & the City μια χαρά να χαζεύεις τα βράδια είναι αλλά δεν ανταποκρίνεται και τόσο στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Δεν μπορεί να είναι γιατί αυτό είναι στην Νέα Υόρκη και είσαι και είμαι στην Αθήνα. Δεν έχω πάει ποτέ στην Νέα Υόρκη. Άσχετα αν είναι στους προορισμούς που θα ήθελα να επισκεφθώ πριν
τέλος πάντων πριν κάποια ηλικία.

Α, παίδες, που νομίζετε ότι από αυτό το σίριαλ θα μάθετε πως σκέφτονται οι γυναίκες, έχω να σας πω μια πικρή αλήθεια: Δεν θα το μάθετε από σίριαλ αλλά μόνο αν ασχοληθείτε με την εκάστοτε κυρία ή κυρίες που σας ενδιαφέρει/ενδιαφέρουν (ξέρω ότι δεν είναι μια και μοναδική πάντα, μη μου κάνετε τις αθώες περιστερές).

Κυρίες μου, ο απώτερος στόχος της σύγχρονης Ελληνίδας είναι να βρει σύζυγο για να κάνει οικογένεια πριν τα 30. Τώρα, το αν ταιριάζουμε και επικοινωνούμε με τον τύπο δεν το πολυφιλοσοφούμε αν μας κάτσει για γάμο,ε; Ναι, κορίτσι μου, θα ταΐζεις το μωρό ενώ γράφεις το κεφάλαιο νούμερον 5 της διδακτορικής διατριβής και θα έχεις και καριέρα βαρβάτη και σύζυγο όνειρο…και μετά ξυπνήσεις, χρυσό μου, που μου είσαι 25, κάνεις διδακτορικό αλλά από δουλειά νάδα και από υποψήφιο έχεις ένα συμπαθέστατο παιδάκι ετών 30 που του φτιάχνει ακόμα η μαμά του τον πρωινό του καφέ.

Picture by mrhayata

Μη μου πεις ότι θα στρώσει. Ξέχασε το. Forget it, πουλάκι μου. Επιλέγουμε τους ανθρώπους στην ζωή μας, επειδή μας αρέσουν όπως είναι. Μη μου προσπαθείς να τον αλλάξεις. Ξέχασε το. Αυτό ισχύει και για τις κυρίες, δεν αλλάζουν. Κακομαθημένη την εγνώρισες, κακομαθημένη θα είναι. Άντε να κάνει υποχωρήσεις όποτε και όταν εκείνη το νοιώθει αλλά αν το ζητάς, ξέχασε το, πάει στραβά το πράμα.

Α, και να σου πω, ξεκόλλα λίγο και άσε αυτά τα ζεστή- κρύο και ξανά μανά ζεστή. Λίγο ντεμοντέ είναι. Και μη μου λες τώρα ότι η γκόμενα που δεν σε φτύσει δεν σε ενδιαφέρει. Γιατί το φιλαράκι σου, το κοριτσάκι που τα λέτε και πίνετε τις μπίρες και τα κρασάκια σας, κατά τα άλλα είναι κοπέλα που γουστάρεις την παρέα της άλλα επειδή δεν σε φτύνει λες στον εαυτό σου διάφορες μπούρδες. Άσχετο, αν της έχεις μια αδυναμία από εδώ ως εκεί που δεν πάει. Και εσύ κορίτσι μου, τi τον ταλαιπωρείς τον άνθρωπο αφού γουστάρεις; Για να μη σε έχει για δεδομένη και εύκολη, Ε;Ρε ξύλο που σας χρειάζεται, αλλά έχε χάρη.

Picture by mrhayata

Αποφασίστε τι θέτε. Θέτε ή δεν θέτε; Ξεκάθαρα πράγματα. Μη μου κάμνετε ελληνική σαπουνόπερα. Η ζωή είναι μικρή για σαπουνόπερες και βασικά είμαστε περισσότερο του ποιοτικού κινηματογράφου. Έχουμε και ένα επίπεδο και μας αρέσουν τα όμορφα πράγματα.

Αυτά τα κόμπλεξ και στερεότυπα παλιάς εποχής τι τα θέλουμε στον 21ου αιώνα; Α, ναι, ξέχασα δεν υπάρχουν υποτίθεται φιλίες μεταξύ ανδρών και γυναικών. Κάνουμε την ζωή πολύ πιο δύσκολη από αυτό που είναι. Άπλα τα πράματα. Τι σε πειράζει βρε αδερφέ που έχεις παρέα για να πεις καμία κουβέντα και να περάσεις καλά; Για να καταλάβω δηλαδή. Παρέα κάνετε γιά, δεν σημαίνει ότι θα καταλήξετε στο κρεββάτι (αυτό βεβαία άμα λάχει δεν είν κακό αν έχετε ξεκαθαρίσει τα μεταξύ σας, ξεκάθαρα πράγματα ανδρίκια) ούτε ότι θα παντρευτείτε. Πόσο περίπλοκα μπορείς να κάνεις απλά πράγματα την σήμερον ημέρα;

19 thoughts on “Περιπλέκοντας την απλότητα”

 1. έτσι είναι.. μυστήριο όργανο το μυαλό.. είπαμε να θέλεις παραμύθια για να διασκεδάσεις.. αλλά άμα αρχίσεις να τα πιστεύεις κι όλας.. το χάσαμε πατριώτηηη.. :):)
  πέρασα την ηλικία της ταλεπορίας.. το μέλον θα δείξει τι ακολουθεί.. :):)
  την καληνύχτα μου :):)

 2. Η ζωή είναι απλή αλλά και περίπλοκη μαζί. Η παρέα είναι καλή αλλά όχι τόσο που να τα επισκιάζει όλα. Η “ταλαιπωρία” μας κουράζει αλλά κάνει και τη ρουτίνα μας πιο ενδιαφέρουσα. Κι εγώ ακούγομαι πιο κρυπτικός από την Πυθία μετά από σαρανταδύο κιβώτια δάφνες αλλά μάλλον βγάζω νόημα.

  Ενδιαφέρον post αλλά θα το ξαναδιαβάσω μερικές φορές, να δω αν θα σημαίνει κάτι διαφορετικό κάθε φορά 🙂

 3. Βρε βρε βρε, καλώς τον keramida από το μπλόγκιον μας. 🙂 Εδώ περιμένω τα πορίσματα σου, φίλτατε. Έλα να το φιλοσοφίσουμε. 🙂

 4. χαχαχα μα ποσο σεβασμό έχω εισπράει εδώ μέσα;.. και πέρνω σιγά σιγά και το φυζίκ του αι βασίλη.. με ρώτησε ένα παιδάκι προ ημέρων αν είμαι ο αι βασιλης.. να αρχίσω να προβληματίζομαι;.. ή μπα;..:):)

 5. Πες ότι είσαι “έκδοση 2.0”, koulpa μου. 🙂 Πάντα σέβομαι όποιον επισκέφτεται το μπλόγκιον για να αφήσει τα ίχνη του. Μέγιστη χαρά το φιλοσοφείν. 😉

 6. Ουφ! Πάλι καλά που τον καφέ μου τον φτιάχνω μόνος μου!

  Στην παγίδα του φτυσίματος έπεσα και εγώ την προηγούμενη φορά και όπως ήταν αναμενόμενο εισέπραξα τα ούμπαλα μου! Είναι ωραίο σαν παιχνίδι μία στο τόσο, ανάβει τα αίματα, αλλά σαν στρατηγική ωχριά μπροστά στο να βγεις απλά και να πεις “I want you κάργα”.

  Το έχω ακούσει πάμπολλες φορές: “Σταμάτα να σκέφτεσαι τόσο πολύ!”

 7. Κι εγώ ακούγομαι πιο κρυπτικός από την Πυθία μετά από σαρανταδύο κιβώτια δάφνες αλλά μάλλον βγάζω νόημα.

  Καλά μην ορκίζεσαι κιόλας 😛

 8. @Nick Raptis Στην παγίδα του φτυσίματος πέφτουν πολλοί έστω μια φορά. Κάποιες φορές βέβαια αποτελεί χαριτωμένο παιχνιδάκι για να περάσεις τον εν λόγο κύριο από υποτιθέμενα τεστ, αν σε θέλει πραγματικά κτλ. Προτιμώ την ειληκρίνεια “I want you κάργα”, δείξ’το λίγο, δεν κάνει κακό.

 9. @mperedim Βγάλε πρώτα εσύ νοήμα τέκνο μου, και μετά θα δούμε και για τον keramida 😛 #mikrikakia
  Ενδιαφέρον πάντα το ερωτικό-φιλικό παιχνίδι αλλά να ξέρουμε και τι κάνουμε γιατί το πολύ το «Κύριε ελέησον» το βαρίεται ακόμα και ο Θεός. 😉

 10. Μα και οι γυναίκες του Sex and the City -με την εξαίρεση της Σαμάνθας ίσως- σύζυγο ψάχνουν. Και τρόπο να τον χωρέσουν στις φορτωμένες ζωές τους.

  Κι επίσης ξέρω πολλούς ξένους συναδέλφους, που είναι παντρεμένοι στα 25 με παιδί και γράφουν και το διδακτορικό τους. Με την διαφορά ότι εκεί δεν υπάρχει μαμά για να ετοιμάζει τον πρωινό καφέ, πράγμα που σημαίνει ότι εκεί αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στα 18 και ουχί στα 28 ή (μπρρρρ) στα 35.

  Κρατάω την φράση σου “Επιλέγουμε τους ανθρώπους στην ζωή μας, επειδή μας αρέσουν όπως είναι” -μεγάλη αλήθεια! Επίτρεψέ μου όμως να συμπληρώσω: Αν κάποιος πιστεύει ότι θα αλλάξει τον άλλον ή δεν έχει ξεκολλήσει από την εφηβεία ή είναι εντελώς ανόητος…

 11. @fvasileiou Σε πληροφορώ ότι ακόμα και η Σαμάνθα ψάχνει ένα κατιτί σε σιγουρία και ανδρικό ώμο.
  Τώρα για την κατάσταση πέρα των ελληνικών συνόρων δεν θα διαφωνήσω γιατί την έχω δει και ζήσει από κόντα (η ίδια δεν πρόλαβα ακριβώς έτσι, ήρθα στα 18 Ελλάδα και έκτοτε προσοαθώ να τα εφαρμόσω εδώ)
  Θα θέμα είναι να ανοίγουμε ματάκια, αυτάκια, νου και καρδιά και να ξεκολλήσουμε. 🙂

 12. @ΞΕΝΗ Τα λέω, τα λεώ και θα τα πω πολλές φορές για να το εμπεδώσουμε. 🙂

 13. Ηθικόν δίδαγμα για αγόρια: μάθετε να φτιάχνετε καφέ, για να μην ψάχνετε για μανούλες.

  Ηθικόν δίδαγμα για κορασίδες: αφήστε τον να σας φτιάξει καφέ (ελληνικό, μερακλίδικο με δώδεκα φουσκάλες) για να αισθανθεί πως τον έχετε ανάγκη. Κι ας μην τον έχετε. ειδικά, επειδή ξέρει πως δεν τον έχετε.

  Αποφασίστε, θα κάνετε καριέρα σολίστα ή πρώτου βιολιού σε συμφωνική ορχήστρα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *