Greece, I am sorry – Φάκελος οργάνωση ΙΙ

Picture by andymangold

Οργή, στενοχώρια, άδικο.

Η άδεια διαμονής μου λήγει στις 24.2.2010. Όπως είναι λογικό θέλω να την ανανεώσω, όχι πλέον για τις σπουδές μου αλλά ως εργαζόμενος πολίτης της ΕΕ που διαμένει στην Ελλάδα. Προσκόμησα ΦΕΚ της εταιρίας βεβαίωση πρόσληψης, βεβαίωση από την διεύθυνση προσωπικού ότι εργάζομαι στην εν λόγω εταιρία, την άδεια διαμονής, διαβατήριο. Ότι μου ζητήθηκε δηλαδή.

Ο υπάλληλος του Αστυνομικού Τμήματος Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής επιμένει να προσκομίσω πληρεξούσιο από το ΔΣ της εταιρίας που θα πιστοποιεί ότι η Διευθύντρια Προσωπικού έχει το δικαίωμα προσλήψεων. Δεν είναι εύκολη διαδικασία το να ζητήσω από το Δ.Σ., ή τους νομίμους εκπρόσωπους ενός ομίλου να παραβρεθούν μαζί μου για το γνήσιο υπογραφής σε ΚΕΠ. Ή έχετε δει πολλους προέδρους εταιριών να έχουν τον χρόνο για κάτι τέτοιο;

Είμαι απλώς εργαζόμενη, νομοταγής και ενεργός πολίτης.

Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι για μια απλή κατάθεση εγγράφων πρέπει να γίνουν πολλά τηλέφωνα και να δαπανήθει πολύς χρόνος σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ώστε να μάθω για τις διαδικασίες ανανέωσης. Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για την απαράδεκτη, αγενέστατη συμπεριφορά ανθρώπου που εργάζονται για λογαριασμό του δημοσίου (υπηρετούν δηλαδή την ομαλή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού).

Ούτε θέλω να σκεφτώ τι πρέπει να υποστεί ένας πολίτης τρίτης χώρας.

Ντρέπομαι για λογαριασμό σας, κύριοι. Ντρέπομαι που ευθύνεστε για την ταλαιπωρία πολλών συνανθρώπων και συν πολιτών σας. Ντρέπομαι που υπηρετείται σε δημόσιους φορείς, με τον όποιο τρόπο, και δεν κατέχετε ούτε την αξιοπρέπεια να σεβαστείτε το αξίωμα σας.

24.02.2010 λήγει η άδεια διαμονής μου, και θα πρέπει να υποστώ μάλλον και την ερώτηση με ύφος από τον υπάλληλο του Αστυνομικού Τμήματος Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής “Γιατί δεν την ανανεώσατε εγκαίρως, κυρία;” Θα το υποστούμε, κύριοι, όπως και όλες τις συνέπειες. Εσείς θα έχετε συνέπειες για την συμπεριφορά σας, για την μη γνώση σας; Πολύ αμφηβάλλω.

Γιατί άραγε, κύριοι;

Ελλάδα, συγνώμη.

Τα σέβη μου

12 thoughts on “Greece, I am sorry – Φάκελος οργάνωση ΙΙ”

 1. δεν είναι ακριβώς έτσι.
  Η Frauke ανανέωσε την άδεια παραμονής 1 μήνα μετά που έληξε. Δεν της είπαν τίποτα. Επίσης πήγε μια βεβαίωση από τον εργοδότη της και νομίζω και την παλιότερη άδειά της και το βιβλιάριο του ΙΚΑ. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν είσαι εριστική 🙂

 2. @Argos Λογικά, δεν πρέπει να είναι έτσι όπως τα γράφω, αλλά είναι σουρεάλ …Τα πήγα όλα, όσα έπρεπε. Δεν βαριέσαι. Κάποια στιγμή θα την ανανεώσουν.

 3. Συγγνώμη για την αφελή ερώτηση: χρειάζεται άδεια *παραμονής* στην Ελλάδα ένας πολίτης της ΕΕ; Πρώτη φορά το ακούω. Μήπως είναι κάποια διατύπωση για να είναι νόμιμα τα έγγραφα *πρόσληψης* απέναντι στο Υπ. Εργασίας και στο ΙΚΑ;

 4. Ωπ, τώρα είδα το θρεντ στο προηγούμενο ποστ, που απαντά στην απορία μου. Απίστευτο! Μήπως να το πας στο Συνήγορο του Πολίτη; Θα κάνεις καλό και στους επόμενους.

 5. @AristosD Στον Συνήγορο έχω κάνει την πρακτική μου πριν κάποια χρόνια και τότε είχα ψάξει όλες τις διαδικασίες. Να ήταν βιβλιάριου υγεία που μου έχει ζητηθεί, δεν θα είχα πρόβλημα. Αλλά αυτό που ζητάνε είναι πως να το πω…περίεργο.

 6. γενικά δεν μπορούμε να μετακινούμαστε όπως θέλουμε στην Ε.Ε.; πρέπει να έχουμε κι άδειες διαμονής;

 7. Γενικά ναι, αλλά γενικά πρέπει να λες και που βρίσκεσαι όταν συνδιαλέγεσαι με ένα κράτος.

 8. greece μου sorry
  μα η χαρτούρα σου με έκανε βαπόρι!! :):)
  έχουμε τέτοια πολυνομία που ο κάθε λειτουργός είναι ελεύθερος να ερμινεύσει το πνέυμα του νόμου κατα τον τρόπο σκέψης ή συχνότατα κατά τα συμφέροντά του.. :):)
  νομίζω τελικά σε μια παράνομη χώρα μόνο παράνομος μπορείς να είσαι.. και να βρίσκεσαι πάντα κάτω απο την δαμόκλιο σπάθη.. δύσκολο να ηρεμήσεις.. :):)
  καλό ξεμπέρδεμα και πάλι.. :):)
  την καλησπέρα μου :):)

 9. @koulpa Κουράστηκα, απογοητεύτηκα και αν δεν θα λάτρευα αυτό τον ήλιο και αυτό τον ντόπο. Να΄σαι καλά.

 10. Να τέτοια διαβάζω και σκέφτομαι γιατί όλα αυτά; Να είσαι Ελληνίδα και να τρέχεις για να είσαι νόμιμη στην χώρα σου… τέλος πάντων. Και εγώ ντρέπομαι για λογαριασμό τους… αυτοί όμως δεν ντρέπονται καθόλου, πίστεψέ με. Κουράγιο και υπομονή θέλουν αυτά τα πράγματα (σου τα λέω γιατί τα έχω περάσει) για να μην σπάσουν τα νεύρα σου. Φιλιά πολλα

 11. @ΞΕΝΗ Για να δούμε τι θα δούμε. Προς τιμή του Υπουργού και των συνεργατών του διερέυνησαν το θέμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *