Ανωτέρας βίας- Φάκελος οργάνωση ΙΙΙ

Image by thinkpublic

Σε μια μικρή χώρα, κάπου στον Νότο της Ευρώπης. Μια χώρα που για την οικονομική κατάσταση της μιλούν πρωτοσέλιδα σε πολλές γλώσσες, μια χώρα στην όποια το πολιτικό ρεπορτάζ έχει βρει σχεδόν πλήρη αντικατάσταση από το οικονομικό. Για τον λαό εκείνης της χώρας, κάποια στερεότυπα λένε πως πίνει καφέ σε μικρό φλιτζάνι με μεγάλο ποτήρια νερό ή σε νεροπότηρο αν τον κάνουν να αφρίζει ευχάριστα. Λένε επίσης, πως δεν κατάφερε να λειτουργήσει την οικονομία και τον κρατικό μηχανισμό του. Κάπως έτσι, με στερεότυπα και μη, ερχόμαστε στο θέμα μας.

Θέμα πρώτο ( και ίσως το ενδιαφέρον).

Στην σειρά μπροστά μου στο αστυνομικό τμήμα, ένας Γερμανός προσπαθεί να συνεννοηθεί στα Αγγλικά με τον εν λόγω υπάλληλο για την άδεια διαμονής. Του ανοίγουν συζήτηση για το πολυσυζητημένο εξώφυλλο του Focus. Ο ίδιος λέει, ότι ένα εξώφυλλο δεν εκπροσωπεί και την άποψη του ενός λαού για έναν άλλον, και εν πας περίπτωση το τι γράφει ένας δημοσιογράφος, όσο σοβαρός και να είναι δεν σημαίνει ότι είναι και η κυρίαρχη άποψη. Δεν είχε και άδικο με όσα έλεγε. Για την εν λόγω άδεια διαμονής του όμως, δεν έλαβε τις σωστές πληροφορίες. Τώρα από δικό του λάθος, από λάθος της πηγής, όποια και να είναι αυτή. Ο υπάλληλος μετά το χαριτωμένο του ύφος για το εξώφυλλο Focus, αλλάζει διάθεση. Προσπαθεί (δεν αμφισβητώ την προσπάθεια του) να εξηγήσει στον Γερμανό το τι χαρτιά θα πρέπει να προσκομίσει τελικά. Σε Αγγλικά που ο Θεός να τα κάνει Αγγλικά, με καταλαβαίνετε.

Θέλω να βοηθήσω και ρωτάω:«Με συγχωρείτε, κύριε, μου επιτρέπετε να βοηθήσω στην μετάφραση στα Γερμανικά;»
Ο υπάλληλος με αυστηρό ύφος αστυνομικού τεταρτοκλασσάτου νεοελληνικού σίριαλ με μια μείξη τσιρίχτρας Ελληνικού κινηματογράφου άπαντα: «’Οχι, κυρία, δεν χρειάζεται.»

Ο Γερμανός μου χαμογελά και με ρωτάει στα Γερμανικά:«Μιλάτε Γερμανικά;»
«Είμαι Βιεννέζα.»
«Μια από τα ίδια.» μου λέει, εννοώντας την καταγωγή του από μια γερμανόφωνη χώρα.

Χαιρετά σε άπταιστα ελληνικά τον υπάλληλο και φεύγει.

Αυτό που δεν κατάλαβε ούτε για μια στιγμή ο καλός αυτός υπάλληλος που όταν θέλει είναι ευγενέστατος, είναι πως ο Γερμανός κατανοούσε πλήρως Ελληνικά. Απλά για δική του ηρεμία επέλεξε να μην μιλήσει στην γλώσσα του υπάλληλου.

Σημείωση: Οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με υπηκόους άλλων χωρών, πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον καλά αγγλικά, αν όχι και μια δεύτερη ξένη γλώσσα. Εναλλακτικά, θα πρέπει να υπάρχει ένας οδηγός για κάποιες διαδικασίες έστω στα αγγλικά διαθέσιμος σε αυτές τις υπηρεσίες αλλά και διαδικτυακά. Τα μαθήματα ψυχολογίας και κοινωνιολογίας δεν θα έβλαπτάν νομίζω.

Θέμα δεύτερο και λιγότερο ενδιαφέρον: Η δική μου ανανέωση της άδεια διαμονής. ‘Εχει λήξει τώρα και περίπου μια βδομάδα.

Σημείωση: Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη M. Χρυσοχοϊδη και τους συνεργάτες του όπως και τον διοικητή του τμήματος για το ενδιαφέρον τους. Έχω να κάνω όμως μια παρατήρηση. Αν ασχολούνται μονίμως πρόσωπα σε αυτές τις θέσεις για το έργο που καλούνται να επιτελέσουν οι υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών, τότε έχω την υποψία πως τα δικά τους καθήκοντα στερούνται σημαντικό χρόνο. Είναι ντροπή ότι πρέπει να σταλεί mail σε Υπουργό για μια τυπική διαδικασία. Μπορεί να διαφωνείτε. Να διευκρινίσω ότι δεν ζήτησα ρουσφέτι αλλά να εξυπηρετηθώ όπως αρμόζει, ντρέπομαι που αυτό είναι ακόμα στα πράγματα προς διεκδίκηση.

Με αναγνωρίζει ο υπάλληλος. Φοράει τα γυαλιά του. Μου ζητά πάλι ένα χαρτί που δεν ήταν στα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ας πούμε ότι μπερδεύτηκε και στην πίεση και βιασύνη δεν διάβασε πως η Αυστρία ανήκει στην ΕΕ. Τον δικαιολογώ. Εργαζόμενος είναι. Ζητάει φωτοτυπίες από κάποια (επίσης μη λεγόμενο με τον διοικητή). Ρωτάω αν μπορώ να τις βγάλω στο φωτοτυπικό που βρίσκεται στο γραφείο.

Ο δεύτερος υπάλληλος μου λέει: «Αυτό είναι μόνο για υπηρεσιακή χρήση.» (Λες και εγώ ήθελα να κάων κατάχρηση σε δυο χαρτάκια)

Βγαίνω εκτός να βρω φωτοτυπάδικο. Επανέρχομαι στο τμήμα. Γίνεται η σκηνή με τον συμπαθέστατο Γερμανό. Καταθέτω χαρτιά. Ο υπάλληλος βάζει γυαλιά. Εξετάζει αυστηρά ένα ένα τα δικαιολογητικά. Βάζει δυο στην άκρη, μαζεύει τα υπόλοιπα σε έναν πάκο και τα συρράπτει.

Πάλι η φωνή τσιρίχτρα:«Παραλαβή την Τρίτη μετά τις 10, κυρία

Τον ευχαριστώ και αποχωρώ. Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα και πάλι.

Θα είμαι άραγε ποτέ περήφανη για το πως λειτουργεί ο δημόσιος τομέας της χώρας;

11 thoughts on “Ανωτέρας βίας- Φάκελος οργάνωση ΙΙΙ”

 1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.Η ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Κ-Μ ΤΗΣ Ε.Ε ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 28 Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΔ106/2007-ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ Κ-Μ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-. ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ-ΑΣΚΗΣΗ ΕΜΜΙΣΘΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝ.ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΛΟΓΩ ΣΠΟΥΔΩΝ-ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ.ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΚΩΔ.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΟΣ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΦΕΚ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΞΑΚΡΙΒΩΘΕΙ Η ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤ.ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ[ΗΤΟΙ ΣΕ ΑΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ Η΄ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ Η΄ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ] ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

 2. @maximilian Καλησπέρα! Ευχαριστώ για το σχόλιο σας.
  Οι πληροφορίες από την αρμόδια υπηρεσία, Τμήμα Αλλοδαπών, ήταν ελειπή. Δεν εκδίδεται για κάθε σκοπό η ίδια άδεια διαμονής. Είναι κάτι που χρειάζεται μια παραπάνω έρευνα. Δεν θα επεκταθώ τώρα, θα συνταχθεί σχετικό άρθρο με έρευνα σύντομα. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν την νομοθεσία και να προσφέρουν την απαραίτητη πληροφορία στον πολίτη. Είναι κατανοητό το δύσκολο έργο τους, αλλά και η υποχρέωση τους για την ομαλή λειτουργία του δημοσίου τομέα.

 3. ΓΕΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ.ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ,ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΑΡΤΗΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΧΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΝΕΟΣ.ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΤΟΣΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΙΔΙΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ…ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΤΥΧΗ ΣΤΙΓΜΗ…ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΕΓΩ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΕΙΔΕΙΝ

  1. @maximilian Δεν ονόμασα κανέναν. Εδώ υπάρχει σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα. Δυτυχώς έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά που περιγράφουν προβλήματα. Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά συναλλγής με την εν λόγω υπηρεσία, θα ήθελα να πιστεύω ότι απλά έτυχε, αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν ήταν εξαίρεση το περιστατικό. Με εκτίμηση

 4. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΝΝΟΗΣΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΩ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ-ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΩΣΤΕ-ΑΠΛΑ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΜΑΛΑΚΩΣΕΤΕ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ, ΙΣΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ. ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ.

 5. Ας μου αλλάξει η εν λόγω καλή συμπεριφορά τους την άποψη προς μια πιο θετική. Όμως ακούω για περαιτέρω περιστατικά και θλίβομαι. Όχι για μένα αλλά για όλους μας. Να είστε καλά.

 6. γεια σου κοπελια συμφωνω με τον δικηγορο με οσα ειπε και εισαι πολυ λαθος.τα ατομα στο αλλοδαπων δυτικης ειναι πολυ ενταξει.ειμαι παντρεμενη με πολωνο και πηγαμε να φτιαξει τα χαρτια του και του ζητησαν και σ’αυτον φεκ και επειδη δουλευει σε πολυεθνικη τα κανονισε το νομικο τμημα μαζι τους-και πηγε ο διευθυντης για το γνησιο γιατι ετσι πρεπει.τον διαβεβαιωσαν και οι δικηγοροι της εταιρειας.μετα πηγαν και τα πεθερικα μου και πηγα παλι μαζι τους και ολα οκ.και τις δυο φορες που πηγα ηταν πολυ ευγενικοι και εξυπηρετικοι.μηπως εισαι προκατηλημενη με τους μπατσους και ριχνεις τετοιο θαψιμο γιατι σου λεω και παλι τα παιδια ηταν μια χαρα και απο συμπεριφιρα και απο ολα-σπανιο για τους μπατσους στην ελλαδα.σκεψτου το λιγακι και νομιζω πως πρεπει να αναθεωρισεις γιατο λες οτι δεν ονομαζεις κανενα αλλα μιλας για συγκεκριμενα ατομα σε συγκεκριμενο γραφειο σε συγκεκριμενη υπηρεσια.Βye….!!!!

 7. @ksanthy Πρώτον, αντίθετα με εσάς εκθέτω τον εαυτό μου και τις απόψεις μου επώνυμα και να συνεχίζω να το κάνω.
  Δεύτερον, εφόσον κάνατε τον κόπο να αναζητήσετε αυτήν την ανάρτηση θα μπορούσατε να ανατρέξετε και λίγο περισσότερο πριν γράψετε το “γεια σου κοπελιά”. Απλά γιατί περιγράφω αναλυτικά τα γεγονότα.
  Για μην παρεξηγηθώ, θεωρώ ότι είναι σημαντικό το έργο των δημόσιων υπηρεσιών για την ομαλή λειτουργιά της πολιτείας αρκεί να εκτελείται με υπευθυνότητα και συνέπεια.
  Τρίτον, το πρόβλημα δεν είναι τα απαιτούμενα χαρτιά προς την επανέκδοση άδειας διαμονής αλλά η ελλειπή πληροφόρηση για αυτά. Τα χαρτιά που λέτε τα είχα προσκομίσει. Αυτό που δεν διευκρίνησε ο υπάλληλος ήταν ότι δεν μπορεί να δεχτεί επικυρωμένο αντίγραφο από ΚΕΠ. Τέταρτον, δεν αποκαλώ άνθρωπο που υπηρετεί σε δημόσια υπηρεσία “μπάτσο”, όπως το κάνετε εσείς. Το θεωρώ υποτιμητικό και μη τι άλλο έλλειψη σεβασμού. Δεν “έθαψα” όπως λέτε, καταγραφή γεγονότων είναι, όπως κάνετε και εσείς στο σχόλιο σας. Απλά με διαφορετικές συνθήκες και διαφορετικά δεδομένα.
  Ναι, γράφω για συγκεκριμένα άτομα, σε συγκεκριμένη υπηρεσία σε συγκεκριμένο γραφείο χωρίς να προσβάλλω να προσωπικά τους δεδομένα. Έκθεση σε δημόσιο χώρο δέχομαι όμως επώνυμα από ανώνυμους που ανακάλυψαν μια ανάρτηση μετά από καιρό και ενοχλήθηκαν τόσο από μια καταγραφή γεγονότων χωρίς να κοιτάξουν την “κοπελιά” που τα γράφει.
  Αναρωτιέμαι αν θα ήταν το ίδιο αν θα το έβγαζε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ή μια εφημερίδα σαν θέμα. Αν θα ήμουν δημοσιογράφος μπορεί και να μη σχολιάζατε αλλά να δείχνατε την ίδια στενοχώρια. Ίσως.

 8. Προσωπικά χρειάστηκε να αλλάξω ταυτότητα όπου πέρα του ότι έπρεπε να είμαι εκεί στις 7 :30 δεν μπορώ ότι γενικά ταλαιπωρήθηκα. Περιμένοντας μου έκανε εντύπωση ο ταλαίπωρος διάλογος μεταξύ του αστυνομικού κι ενός μετανάστη. Το βασικό πρόβλημα ήταν η ελλιπής γνώση αγγλικών του αστυνομικού που κατά τα άλλα ο άνθρωπος ευγενικός ήταν. Γενικά ο δημόσιος τομέας έχει την μορφή λαβυρίνθου. Μου θυμίζει μία σκηνή από ένα animation του Αστερίξ που τρέχει από το ένα γραφείο στο άλλο, από όροφο σε όροφο χωρίς αποτέλεσμα. Αν και τα ΚΕΠ νομίζω ότι αποτελούν την εξαίρεση σε αυτό το χάος.

  Ίσως θα ήταν χρήσιμο οι ιστοσελίδες των αντίστοιχων υπηρεσιών να ήταν πιο ενημερωμένες και εύχρηστες.

  Νομίζω ότι έχει διορθωθεί αρκετά το πράγμα, απλά ήταν τόσο το μπάχαλο που δεν φαίνεται τόσο ξεκάθαρα αυτή η βελτίωση.

  Ως γραφέας στον στρατό έχω να δηλώσω ότι ο στρατός στο θέμα της γραφειοκρατίας είναι πρωτοπόρος, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο. 😉

  1. @cortlinux Δεν διαφωνώ ότι υπάρχει βελτίωση αλλά και πάλι το θέμα ενημέρωσης χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *