Ευτυχο-φιλοσοφείν

Happiness is not having what you want but wanting what you have.

Chip Conley: Measuring Happyness on TED

Το καλοκαίρι σαν εποχή με τις ζέστες του, τα μελτέμια και τις ανάσες δροσιάς σε κάποια παραλία ή μια μυστική γωνία της πόλης είναι εποχή που με εμπνέει να φιλοσοφίσω περισσότερο την ζωή.

Έχω και μια κακή συνήθεια να θέλω να βοηθήσω να υποστηρίξω τους δικούς μου ανθρώπους σε κάθε δυσκολία. Κάτι σαν μεγάλη αδερφή της παρέας ένα πράμα και ας είμαι μικρότερη για κάποιους.

Λάθος μου. Όπως έχω πει και πρόσφατα, ένα κομμάτι των σχέσεων μας είναι καθαρά δικό μας. Ειδικά η σχέση με τον εαυτό μας είναι προσωπική υπόθεση.

Λίγο πριν τα 27α γενέθλια μου αποφάσισα να αλλάξω κάποια πράγματα ριζικά στην ζωή μου. Quarter-life crisis το έλεγα χαριτολογώντας όταν έβλεπα φίλους και γνωστούς να περνάνε λίγο πριν και μετά τα 30 μια περίεργη φάση. Να που την περνάω και εγώ.

Από την μια ασχολείσαι μόνο με την κοσμάρα σου αλλά από την άλλη νιώθεις μια ευθύνη απέναντι σε άλλους ανθρώπους που προφανώς νοιάζεσαι, για να μη πω ότι τους αγαπάς.

Στα σοφά μου 27 καταλήγω στα εξής: Ότι οι άνθρωποι δεν είναι πλασμένοι να ζήσουν μόνοι τους. Την μοναξιά μπορεί να την ορίσει ο καθένας για τον εαυτό του. Το κάθε πράγμα έρχεται στον καιρό του  και χαλαράαααα! 😉

Happiness links:
hqbk High Quality Bookmarks
Somafusion – Food for thought: Measuring traveller’s happiness
Psit! Το μυστικό της ευτυχίας;

6 thoughts on “Ευτυχο-φιλοσοφείν”

 1. “Το κάθε πράγμα έρχεται στον καιρό του”

  Απόσταγμα σοφίας και λογικής ισάξιο του 1+1=2. Ξέχασες βέβαια το “κι ο κολιός τον Αύγουστο” αλλά το θεωρώ ελάσσονος σημασίας μιας και τους κολιούς τους απεχθάνομαι. Στα 38 μου έμαθα (the hard way) πόσο αλήθεια κρύβει αυτή η φράση και πόσο ανόητη είναι η ανθρώπινη συνήθεια του άγχεσθαι γενικώς και αδιακρίτως.

  Όπως τραγούδαγε και ο γέρο Pete Seeger κάθε τι έχει τον χρόνο του.

  “To every thing there is a season, and a time to every purpose under the heaven:
  A time to be born, and a time to die; a time to plant, a time to reap that which is planted;
  A time to kill, and a time to heal; a time to break down, and a time to build up;
  A time to weep, and a time to laugh; a time to mourn, and a time to dance;
  A time to cast away stones, and a time to gather stones together; a time to embrace, and a time to refrain from embracing;
  A time to get, and a time to lose; a time to keep, and a time to cast away;
  A time to rend, and a time to sew; a time to keep silence, and a time to speak;
  A time to love, and a time to hate; a time of war, and a time of peace.”

 2. Τι όμορφο! Κοίτα, ήμουν πάντα μεγαλομικρή- μικρομεγάλη. Ίσως καιρός να πάμε μια ταχύτητα πιο χαμηλά, να πατήσουμε και ένα φρένο και τρυφερά το γκάζι. 🙂

 3. Αν και το όνομα μου είναι Ευτυχία, είναι δύσκολο αν την ορίσω. Παρόλα αυτά , νομίζω ότι ευτυχία είναι να κοιτάς κάθε πρωί στον καθρέφτη αυτόν μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει στα δύσκολα..τον εαυτό σου…Nice post!!!

 4. @scarlet Κάποιες φορές μπορεί να φοβάσαι τον καθρέφτη σου, αυτό που σου δείχνει μπορεί να μην είναι αυτό που πιστεύεις και μπορεί να σου αλλάξει όχι απλά το πως βλέπεις τον εαυτό σου αλλά και το πως μπορείς να δείξεις στους άλλους όσα είσαι. Σε ευχαριστώ που πέρασες μια βόλτα και άφησες “κάτι” από σένα εδώ. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *