Ερμητικά

Μια κοριτσοπαρέα σε κάποιο στέκει μεταξύ Κολωνακίου και Εξαρχείων, μιλά για τις ερωτικές και τις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα. Όλες τους στα 20φεύγα τους, με τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά και τις δουλειές τους. Σε αυτή την παρέα λοιπόν, υπάρχει η απορία μιας νεαράς κυρίας για το πως μπορεί ο κάποτε σύντροφος της να την αγαπά, αλλά να μην την νιώθει φίλη ούτε να νιώθει ερωτικά για εκείνη.

– Μα πως λέει πως μ’ αγαπάει;

Πετάγεται μια άλλη, η μάγκισσα της παρέας.

~ Βρε κοριτσάκι μου … (ανάβει το λεπτό τσιγάρο της, τραβάει μια τζούρα). Δεν σταματάς να αγαπάς κάποιον μετά από μια ερωτική σχέση. Ότι τον αγαπάς δεν σημαίνει πως μπορείς να είσαι μαζί του. Μη μπερδεύεις την ερωτική συνύπαρξη με συντροφικότητα, την συντροφικότητα με φιλία, και την φιλία με ανθρώπινη αγάπη. Αποδεχόμαστε τα συναισθήματα των άλλων σαν αυτά που είναι. Σε εμάς είναι να ορίσουμε αν είμαστε εντάξει με αυτό. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στους άλλους το πως θα μας αγαπάνε.

Παύση στην παρέα.

– Ρε συ, έχεις δίκιο.

Δακρύζει η μαγκισσα ενώ ξεφυσά καπνό.

~ Η πιο βαθιά αίσθηση αγάπης και ευτυχίας είναι μέσα μας. Αρκεί να το καταλάβουμε και να το νιώσουμε. Δεν ορίζεται το είναι μας από άλλους παρά μόνο από εμάς τους ίδιους.

Συνεχίζουν και τρέχουν δάκρυα από τα μάτια της μάγκισσας. Τα σκουπίζει γρήγορα και πίνει μια γουλιά νερό.

~ Όταν νιώσεις αυτό, θα καταλάβεις και το μεγαλείο της αγάπης. Και αν δεν μετανιώνεις.

Σβήνει τσιγάρο. Χαμογελά.

~ Τι ώρα πετάς την Παρασκευή είπαμε; Να ξέρεις ότι φέτος μας βλέπω να λιώνουμε στο Skype, στο Facebook chat, και να χρυσίζουμε τις αεροπορικές εταιρίες. Χαλάλι, αν αγαπάς.

Με αφορμή το άρθρο στο ΒΗΜΑ «Η ευτυχία και η δυστυχία έχουν τιμή»

Παλιότερες φλασιές: 1, 2, 3

3 thoughts on “Ερμητικά”

  1. Καλά, ποιόν κοροιδεύει η μάγκισά σου; Μάλλον τον εαυτό της, γιατί εμένα πάντως όχι. Ένα μικρό σχόλιο πάνω στο θέμα. Το να αποζητάς την αγάπη και την αποδοχή ενός άλλου δεν πάει να πει πως δεν έχεις αυτογνωσία ή πως αρνείσαι το είναι σου, ακριβώς το αντίθετο. Σημαίνει πως έχοντας την αυτογνωσία να αποδέχεσαι τον εαυτό σου με τα λάθη σου και τα σωστά σου, περιμένεις από τον σύντροφό σου να είναι ακριβώς αυτό, συν-τροφός, και όχι sex buddy, ο οποίος σε αποδέχεται κι εκείνος αναγνωρίζοντας και τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά σου. Εκτός φυσικά και αν έχω χάσει τη μπάλα και μιλάμε πάλι για καμιά “σχέση” του μήνα.

  2. Δεν με πιάνς φιλενάδα…δεν με πιάνς. Εδώ μιλάμε για το γεγονός πως η μια δεν μπορεί να αποδεχτεί το τέλος μιας ερωτικής σχέσης και δεν εκτιμά αρκετά τον εαυτό της. Η μάγκισσα της λέει το αντίθετο, ότι να εκτιμά τον εαυτό της και να μην εξαρτάται από άλλους. Μιλάμε για μια σχέση της μιας που έχει τελειώσεις αιώνες και δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Άλλο σχέση και άλλο σεξ μάνα μου.

    Δεν κρεμάμε το είναι μας από τους άλλους!

    Καλό μήνα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *