Ύποπτο το αίσθημα σου, ύποπτο

Ο όμορφος γόης, πρίγκιπας παραμυθιού και ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας. Θα μπορούσαν να είναι ευτυχισμένο ζευγάρι βγαλμένο από ταινία χολιγουντιανής κοπής. Δεν ήταν όμως ποτέ. Απλά εκείνο το κορίτσι έγινε γυναίκα και εκείνος ο γόης έχασα το επεισόδιο ενηλικίωσης της σε όλα τα επίπεδα.

Τι σκέφτεται εκείνη μετά την τελευταία τους κουβέντα:
Δεν θα σε θεωρήσει ποτέ πολύ δικό του άνθρωπο. Δεν σε νοιάζει. Είσαι εκεί. Μέρα- νύχτα. Προσωπικά είσαι φύλακας άγγελος, το αόρατο χέρι που απλώνεται για να του δώσει στήριξη. Επαγγελματικά είσαι το χαλί που πατάει, το μαγικό ραβδί που τα κάνει όλα απλά. Κάνεις τα αδύνατα δυνατά ξενυχτώντας. Δεν σε νοιάζει. Αρκεί να είναι εκείνος καλά. Χάνεις.

Θα σου πει ευχαριστώ στα λόγια. Δεν θα στο πει ποτέ στα μάτια. Θα συνεχίζεις να είσαι εκεί και ας μην το ζήτησε. Ακριβώς επειδή έχει όμως την αγάπη και στήριξη σου τόσο δεδομένες, δεν θα σου συγχωρέσει όταν θα προστατέψεις τον εαυτό σου, όταν θα πάψεις να του βγάζεις συγχωροχάρτι.

Θα σου πει ότι παρασύρεσαι, θα διαφωνήσει μαζί σου, γιατί έτσι έχει μάθει και τον έχεις μάθει. Έτσι ήταν εξ αρχής η σχέση σας
Ο Θεός να την κάνει σχέση, φιλία. Τόσο μονόπλευρο είναι αυτό που σας δένει και αποφάσισες επιτέλους μετά από πολλά χρόνια τυφλής πίστης και αφοσίωσης να φέρεις την ισορροπία μεταξύ σας. Να δείξεις την πραγματική δύναμη σου. Όχι τίποτα άλλο, αλλά βαρέθηκες να του ανεβάζεις το ηθικό. Ποιο ηθικό;

None of my business, του λες και εκείνος δεν καταλαβαίνει πως πέταξε ένα πολύτιμο ακατέργαστο διαμάντι στα σκουπίδια επειδή δεν γυάλιζε. Ότι γυαλίζει, δεν είναι χρυσός.


Ο γόης μας σκέφτεται λίγο λιγότερο αναλυτικά, δεν το παίρνει λόγω υπέρτατου εγωισμού:
Εκείνη σε συγχώρεσε για όλα τα «Όχι» σου και πάλεψε για το κάθε «Ναι» σας. Μήπως είναι σειρά σου, να πάρεις εκείνο τον αριθμό και να της πεις να πάτε εκείνη την βόλτα που της χρωστάς χρόνια; Δεν θα το κάνεις, γιατί δεν τα έχεις το θάρρος για κάτι τέτοιο. Το θάρρος και την μεγάλη καρδιά μεταξύ σας τα έχει εκείνη. Πάντα τα είχε. Το παρατράβηξες και το ξέρεις.


It must have been love, but it is over now…Next, guys!

3 thoughts on “Ύποπτο το αίσθημα σου, ύποπτο”

 1. εχμμ πολύ μονόπλευρα δεν τα βλέπει η πριγκήπισσα; πάλι ο άλλος φταίει; στην τελική κάποτε τον διάλεξε γιατί της έκανε, τώρα θέλει να τον αλλάξει γιατί απλά δεν της κάνει. οι άνθρωποι όμως δεν είναι ανταλλακτικά ούτε φίδερ στο φάιερφοξ για να το αλλάζουμε όποτε θέλουμε. αλλά από την άλλη γιατί διάλεξε έναν τόσο κενό άνθρωπο αφού ήταν τόσο καλή; μήπως κι εκείνη κάλυπτε κάποιο κενό εκείνη την περίοδο; κι αν από το ντουβάρι περιμένεις πέιπερ από το ΜΙΤ ξαφνικά νομίζω ότι μάλλον το πρόβλημα δεν το χει το ντουβάρι.

  δεν ξέρω αν είσαι η πριγκήπισσα (δεν με αφορά άλλωστε) αλλά αυτά μου έρχονται στο νου και με καμία διάθεση φυσικά να σε προσβάλω.

  τα ίδια θα έλεγα σε έναν άνδρα που διάλεξε μία χαζογκόμενα και τώρα περιμένει να αρχίζει το κορίτσι να μεταβεί από το cosmozoo ( αλλιώς κοσμοπόλιταν ) σε κανένα βιβλίο κι όχι μα όχι αυτό να μην είναι τύπου το φιλί του δράκου κι άλλα δακρύβρεχτα άρλεκιν με προσωπείο κουλτούρας.

  και πάλι χωρίς διάθεση κόντρας τα παραπάνω.

 2. ίσως καλύτερα είναι για την πριγκήπισσα να ψάξει αλλού αντί να προσπαθήσει να… σώσει τον γόη… καλύτερα και για τους δύο. άμα ήταν να αλλάξει θα το χε κάνει ήδη.

 3. Δεν φταιεί, κανείς στην τελική. Εκείνη έδωσε χωρίς να ζητήσει και όταν ήθελε να ζητήσει εκείνος έμαθε να μην δίνει. Δεν μιλάμε για ζευγάρι σε πληροφορώ.
  Απλά εκείνος δεν κατάλαβε πως εκείνη άλλαξε, είχε για δεδομένο πως δεν θα αλλάξει ποτέ…Οι άνθρωποι μεγαλώνουν και αλλάζουν. Μεγάλωσε απλά. Αμοιβαίο είναι το πρόβλημα απλά ο ένας από τους δυο βρήκε την λύση του. Μα η πριγκίπισσα ήδη έχει πάει σε άλλες πολιτείες, ο πρίγκιπας είναι αυτό που με ανησυχεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *